Mag dit wel volgens de RIVM richtlijnen?

Op de site van de overheid staat ‘In geval activiteiten zoals een musical digitaal georganiseerd kunnen worden en harde richtlijnen in acht worden genomen, is het wel mogelijk’ (bron: po.lesopafstand.nl). De films die wij maken ter vervanging van de musical kunnen ideaal digitaal verspreid en vertoond worden en onze mensen houden zich aan alle richtlijnen. Zo houden zij 1,5 meter afstand van alle leerlingen en leerkrachten, schudden zij geen handen, dragen zij op uw verzoek mondkapjes en blijven ze thuis bij milde gezondheidsklachten.

Hoe doen we dit als er maar halve klassen mogen komen?

Het voordeel van een film ten opzichte van een musical is dat bijna nooit alle acteurs tegelijk op de set aanwezig hoeven te zijn. Ons standaardscenario is dan ook zo geschreven dat maximaal de helft van de leerlingen in beeld is. Indien u uw eigen scenario gebruikt, zult u dit zelf zo moeten omschrijven.

Mogen we door de versoepeling niet weer gewoon de musical opvoeren?

Vanaf 1 juni mag er weer een georganiseerde bijeenkomst zijn van maximaal 30 man. Dit zou betekenen dat er per kind maar 1 ouder kan komen kijken en daarnaast moet u in uw aula genoeg ruimte hebben om 30 man op 1,5 meter afstand van elkaar neer te zetten. Vanaf 1 juli mogen georganiseerde samenkomsten met 100 man weer, maar dan zit u nog steeds met het probleem dat deze mensen 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Bovendien kunnen mensen van boven de 70 bijeenkomsten beter helemaal vermijden, wat betekent dat opa’s en oma’s de musical dit jaar op geen enkele manier kunnen zien. Daarom is een film maken in plaats van een musical, of de musical filmen of livestreamen dit jaar een veiligere en verstandigere optie.

Wat is het standaardscenario?

Wanneer 2 kinderen op een dag plotseling worden weggetoverd door de chagrijnige tovenaar die naast de school woont, moet een klas die tot op het bot verdeeld is in 2 groepen – de sporters en de studiebollen – met elkaar leren samenwerken om hun vrienden terug te krijgen voor het te laat is. In dit met humor doordrenkte verhaal krijgt iedereen in de klas een kans om niet alleen een ‘over the top’ karakter te spelen, maar ook om in bepaalde mate hun eigen karakter vorm te geven. Hierom is ‘Het Magische Lokaal’ een perfect alternatief op de welbekende eindmusical en een geweldige introductie in de wereld van het filmmaken.

Wat zijn de productiekosten?

Hieronder vallen alle overheadkosten. Bijvoorbeeld de kosten voor de website, planning, marketing, het opzetten van deze organisatie en de administratiekosten. Daarnaast gaat er naar de meeste draaidagen een producent mee, om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Als u meerdere klassen aandraagt, hoeft u maar één keer de productiekosten te betalen.

Hoe kunnen we contact opnemen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 0161715 alsmede door middel van een e-mail naar bastiaan@bwbproducties.nl

Wie zitten er achter BWB producties?

BWB producties is een eenmanszaak van Bastiaan Willem Beijderwellen, die samenwerkt met een groeiende groep cameramensen, geluidsmannen, regisseurs en editors. Elke vrijdag wordt een nieuw teamlid voorgesteld via onze Instagram en onze Facebook.